開篷車都可以聽靚HiFi

 3156
 3

要在開篷車享受音樂其實唔簡單,除咗要克服風噪及行車噪音,仲要能夠重現宏偉嘅音響效果。

車廂嘅聲學特性會因車廂空間大細而變化,尤其在車頂完全打開嘅情況下,聲音和樂器都會因為風噪及外界噪音而流失。為咗避免呢個問題,萬事得及Bose嘅音響工程團隊,想出了兩個創新嘅解決方案。 首先,透過 EQ 均衡器,在打開車頂時自動調整音響設定。 其次,直接將UltraNearfield 揚聲器嵌入座椅頭枕中。音響又經過 TrueSpace 信號處理,能夠提供強勁而清晰兼且寬廣嘅環繞聲,即使在車頂打開時都能提供身臨其境嘅聆聽體驗。

除此之外,Bose 嘅 AudioPilot 噪音補償技術,會持續監察車廂內嘅噪音,並根據噪音變化嘅情況而自動調整音響。 駕駛人無需手動重新調整,可以將注意力集中在駕駛及享受音響。

跑得快又可以潛水嘅占士邦車

 上一篇

Lexus X Fender

下一篇